NYT on aika neuloa!

Laadukkaat neulelangat ja ohjeet ihaniin käsitöihin löydät Taito Shop Kankurista Kokkolasta sekä taitokeskuksistamme Kalajoelta ja Sievistä.

.
LUOTOLAINEN TIKKURI -perinneneule
LUOTOLAINEN -tekemispaketteja Suomen lampaan villalangasta uusissa ihanissa harmaan sävyissä nyt Taito Shop Kankurissa. Valikoimassamme vain rajoitettu erä joten ole nopea, että saat omasi.
.
Aurinkokehrän kasvivärjätyt villalangat
Aurinkokehrän luonnonväreillä värjätty lanka on 100% kotimaista kampavillaa.
Suomenlampaan villan kauniit luonnolliset värisävyt täydentävät ja syventävät kasvivärjättyjä sävyjä.
Myymälästämme löytyy kahta kasvivärjättyä Aurinkokehrä -lankaa:
Paksumpi sukkalanka 50 g / 100 m, 11 €.
Ohuempi esim. huiveihin, sormikkaisiin ja koneneulontaankin soveltuva riittoisa 100 g / 360 m, 19,80 €.
.
Oletko kokeillut kasvivärjäystä itse?
Herkullisesta ja inspiroivasta Padoista puikoille kirjasta löydät selkeät ohjeet villalankojen luonnonväreillä värjäämiseen eri menetelmin vaikka kotikeittiössä. Värjäyksessä voit käyttää kaunovärejä, luonnosta löytämiäsi kasveja ja sieniä tai keittiöstäsi löytyviä värinlähteitä.
Tämän huikean kirjan ovat kirjoittaneet yhteistyössä Kirsi Mantua-Kommonen sekä Aurinkokehrän Anna Vasko. Tekijät kutsuivat lisäksi mukaansa suosittuja pohjoismaisia neulesuunnittelijoita suunnittelemaan luonnonväreille soinnuteltuja neulemalleja. Mukana ovat mm. Strömsöstä tuttu Lee Esselström sekä sukkakuningatar Niina Laitinen. Kirjan 19 kaunista neulemallia vievät sinut luonnonväreillä värjättyjen neuleiden taikamaailmaan.
.
.
Suositut superpehmoiset Drops -merinovilla ja -alpakkalangat 
.
DROPS Baby Merino
on kehrätty extra fine merinovillasta, joka tulee Etelä-Amerikan vapaasti liikkuvista eläimistä. Todella pehmeä lanka, joka ei kutita ja sopii hyvin herkälle iholle. Lanka on myös superwash -käsitelty, joten neule sopii päivittäiseen käyttöön ja voidaan helposti pestä pesukoneessa. Made in EU. Tällä langalla on Oeko-Tex® sertifikaatti Standard 100, Class I. Tämä tarkoittaa, että se ei sisällä lainkaan haitallisia kemikaaleja ja että sitä on turvallista käyttää. Class I on korkein taso, eli lanka sopii myös vauvoille (0-3 vuotta).
.
Muhkea DROPS Andes
on pehmoinen alpakan ja villan sekoitus ja sopii oivasti pörröisiin beanie -pipoihin ja riddareihin.
.

.

Pirkka-lanka hurmaa väreillään
Laadukas kotimainen Pirkka-lanka hurmaa vaativammankin käsityöntekijän. 100 % villa Pirkka-langasta neulottu vaate kestää katseita ja käyttöä.
Pirkka-langan laadun takana on oma villasekoitus, joka tehdään norjalaisen yhteistyökumppanin kehräämössä. Suomessa tehdyn jatkojalostuksen osuus on kuitenkin suuri, yli puolet koko langan tuotantoketjusta ja tämän vuoksi saammekin kutsua sitä suomalaiseksi langaksi.
Pirkka-langat värjätään Hämeenkyrössä, pitkäaikaisen yhteistyökumppanin PMK Värjäämö Oy:n padoissa. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia värejä ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista. Pirkka-lankojen laadun takaa myös yksitellen tarkistaminen ja vyöttäminen Taito Pirkanmaalla.
Pirkka-langat löydät myymälästämme. Helmikuun ajan vielä jäsenillemme -10% etuhintaan. Liity jäseneksi ja hyödy eduista: https://taitokeskipohjanmaa.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

.