Arktinen neuloosi

 

Osallistu neulontakilpailuun!

Villa on lämmittänyt ja suojannut merenkulkijoita niin maalla kuin merellä kautta aikojen. Pohjantähteä ja majakan valoa seuranneiden matkaajien mukana on syntynyt vahvat perinteet paikalliseen käsityöosaamiseen. Nyt myös sinä voit jättää oman kädenjälkesi rannikkomme käsityöhistoriaan!

 

Näin osallistut:

Suunnittele oma villasukkamallisi Perämeren arktiselle rannikolle. Kilpailu on kaikille avoin ja siihen voivat osallistua kaikki käsityöharrastajat, ammattilaiset sekä alan opiskelijat. Voit osallistua kilpailuun yksin tai ryhmänä maksimissaan kahdella eri tuotteella. Kilpailuaikaa on 31.8.2022 saakka.

Palkinto: 

Voittaja palkitaan kahden hengen yöpymispaketilla Kalajoen Santa’s Resort & Spa Hotel Sanissa. Lisäksi voittaja saa mahdollisuuden tuoda oman villasukkamallinsa mukaisesti valmistetut tuotteet myyntiin Taito Shop Kankuriin. Osallistuneista malleista valitaan myös yksi miesten sukkamalli, jonka ohje julkaistaan miesten sukkien ohjekirjassa marraskuussa 2022. Voittaja julkistetaan ja palkinto luovutetaan voittajalle Ulkokallan majakan 150-vuotisjuhlassa Kalajoella lokakuussa 2022.

 

Kilpailun säännöt:

 1. Kilpailuun voi osallistua julkistamattomilla tai julkaistuilla töillä, joihin tekijällä on tekijänoikeus.
 2. Villasukkamallista täytyy olla olemassa valmis tuote sekä sillä tulee olla selkeä valmistusohje. Lisäksi tuotteelle tulee määritellä ohjevähittäishinta tai ohjevähittäishintaluonnos.
 3. Kilpailuraati ottaa kilpailutöiden arvioinnissa huomioon mm. tuotteen ulkonäön, idean, toimivuuden, tuotteen ja valmistustekniikan soveltuvuuden käyttötarkoitukseen, käytetyt materiaalit, toteutuksen ja viimeistelyn tason, tuotteen huollettavuuden ja korjattavuuden, hinta-laatusuhteen sekä  soveltuvuuden myyntituotteeksi.
 4. Kilpailuraati julkaistaan syyskuussa 2022.
 5. Kilpailutyössä tulee huomioida Perämeren arktinen rannikko sekä siihen liittyvät teemat kuten arktisuus, luonto, meri ja aitous jne. 
 6. Kilpailutyöhön voi liittää tarinan, joka avaa siinä käytettyjä teemoja sekä edistää mallin myyntiä ja huomioimista.
 7. Taito Keski-Pohjanmaa ry:n Taito Shop Kankuri tekee kilpailun voittaneen kanssa myyntisopimuksen marraskuusta 2022 vuoden 2023 loppuun asti.  Tästä sopimuksesta neuvotellaan voittajan kanssa erikseen. Lisäksi miesten sukkien ohjekirjassa julkaistavasta ohjeesta neuvotellaan erikseen. Valittu malli lunastetaan tekijältä erikseen neuvoteltavan sopimusehdon mukaisesti.
 8. Kilpailun voittajan  tulee huolehtia tuotannosta siten, että tuotteita on riittävästi myynnissä koko myyntisopimuksessa määritellyn ajan.

 

Tekniset määräykset:

 • Kilpailutyöhön kiinnitetään nimimerkki. Kilpailutyöt on nimettävä ja varustettava sekä nimimerkillä että tuotteeseen liittyvällä mahdollisella tarinalla, ohjevähittäishinnalla tai ohjevähittäishintaluonnoksella. Nimimerkit eivät voi olla piirrettyjä.
 • Kilpailutyön mukaan liitetään nimimerkillä varustettu suljettu kuori, joka sisältää tekijän nimen, osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron sekä postin noutopisteen kilpailutyön palautusta varten. Osallistujen tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti.
 • Työt tulee toimittaa huolellisesti pakattuina ja pakkauksessa tulee olla merkintä KILPAILU.
 • Kilpailutyö toimitetaan Taito Keski-Pohjanmaalle osoitteeseen Mannerheiminaukio 3, 67100 KOKKOLA. Lähetykseen voi lisätä puhelinnumeron 044 336 3504.
 • Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden toimituskuluista töiden vastaanottopaikalle.

 

Vakuutukset:

 • Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden vakuuttamisesta. Huomaathan vakuuttaa kilpailutyöt myös kuljetusten ajaksi. 

 

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Taito Keski-Pohjanmaa, Kalajoen Hiekkasärkät Oy, Arktinen meri – rannikkopalvelujen kehittämishanke ja Visit Kalajoki.

Palkintoraati: Seija Vesala, Visit Kalajoki, Tuula Puoskari Taito Keski-Pohjanmaa, Satu Pynssi Taito Kesi-Pohjanmaa ja Jaana Päivärinta, Taito Shop Kankuri.
.

Lisätietoja antaa:

Anette Pudas
Kalajoen Hiekkasärkät Oy
044 563 0002
anette.pudas@hiekkasarkat.fi

 

Tutustu Arktiseen neuloosiin oheisilla videoilla:

Ensimmäisellä videolla sekä tiedotteen pääkuvassa näkyvä neulemalli on Linka Neumann, Alasuq ja puikoilla Quanic-malli.

Arktinen Neuloosi – Arctic Knitting 1

Arktinen Neuloosi – Arctic Knitting 2