KÄYTÄVÄ – GALLERIAN ensimmäinen näyttely, Marianne Kaustisen grafiikkaa.

Taito Keski-Pohjanmaan taitokeskus Kankurissa avattiin uusi galleria ma 21.3.2022

Kevään 2022 KÄYTÄVÄ GALLERIAN ensimmäinen näyttely esittelee kuvataiteilija, taidegraafikko Marianne Kaustisen grafiikkaa. Elämän ja kuoleman mysteeri, luonto, paikan henki ja historia ovat Kaustisen taiteellisen työskentely lähtökohtia. Tässä näyttelyssä luonto tulee esille erityisesti eläinaiheina.

Luonnossa tekemäni havainnot ja löytämäni ”aarteet” siirtyvät grafiikanvedoksiini monin eri tekniikoin. Tämä näyttely liittyy myös tulevaan kevään juhlaan, pääsiäiseen, kertoo Kaustinen.

”ON KEVÄT, mutta tuuli käy koillisest” oli vielä jokin aika sitten ajatuksena näyttelyn nimeksi. Mutta ihana odotettu valon lisääntyminen, muuttolintujen saapuminen ja luonnon herääminen antavat lohtua ja voimaa näinä aikoina lämpimän eteläisen tuulen myötä, jatkaa Kaustinen.

KÄYTÄVÄ-GALLERIA on uusi pieni galleria aivan Kokkolan keskustassa Mannerheiminaukio 3:n rakennuksen toisessa kerroksessa. Sisäänkäynti on Taito Shop Kankurin ovesta. Tarjoamme alueemme taiteilijoille ja käsityöläisille mahdollisuuden esitellä teoksiaan ja tuotteitaan pitkästä aikaa galleriassa, jota ei ole rakennettu virtuaalisesti katsottavaksi, vaan odotamme ja toivomme asiakkaita paikan päälle tutustumaan näyttelyihin, kertoo toiminnanjohtaja Tuula Puoskari. Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä, jatkaa Puoskari.

Näyttely on avoinna 22.3..-27.4. ma-pe klo 9-17. Taitokeskus Kankuri, Mannerheiminaukio 3, Kokkola.

Tervetuloa!