Sisustuskoulu

Kankurin Sisustuskoulu

ponnahdus jatkokoulutukseen – ala kiinnostaa – oma sisustusprojekti mielessä

Kankurin Sisustuskoulu tarjoaa monipuolisen kokonaisuuden alan koulutukseen hakeutuville, alan vaihtajille tai sisustussuunnittelusta kiinnostuneille. Koulutus sopii myös sisustusalan tehtävissä työskenteleville.

Sisustuskoulussa voi opiskella työn ohella – lähiopetukset ovat pääosin iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelun aikana tehdään sisustettavan kohteen alkukartoitus ja suunnitellaan toimiva tila ottaen huomioon tilan käyttäjän tarpeet ja toiveet sekä tilan asettamat vaatimukset. Suunnittelukohde voi olla kodin tila, messuosasto, liiketilan esillepano tai muu esittelytila. Kohde voi olla myös asunnon myyntistailauksen tai tapahtuman stailauksen suunnittelu, johon sisällytetään myös toteutuksen eli palvelun suunnittelu.

Opetuksesta vastaa sisustusmuotoilija sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Hietaniemi ja sisustusmuotoilija Tuula Puoskari. Lisäksi opetuksessa on mukana alan asiantuntijoita. Koulutuksen jälkeen voi hakeutua suorittamaan taideteollisuusalan ammattitutkinnon, sisustaja tutkinnon osaa: Sisustuskohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu 30 osp.

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Sisustussuunnittelun koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, jolloin käydään läpi monipuolisesti ja intensiivisesti sisustussuunnittelun eri osa-alueita. Lähiopetuspäivien aiheita ovat mm.:

•asunto- ja tilasuunnittelun eri osa-alueet
•sisustustyylien tuntemus
•teknisen ja perspektiivipiirtämisen eri vaiheet sekä siihen sisältyvää ohjattua piirustusta
•värioppi ja värien käyttö sisustamisessa
•pintamateriaalien käyttö eri kohteissa
•valon ominaisuudet, eri tilojen valaistustarpeet sekä valaistussuunnittelun perusteet
•keittiö- ja kylpyhuonesuunnittelu
•sisustustekstiilit ja niiden käyttökohteet
•sisustuksen viimeistely, sommittelu sekä stailaus

Koulutuksen aikana tehdään projektityö, jossa hyödynnetään ja esitellään koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Oppimisen tukena ovat yritysvierailut alan paikallisiin yrityksiin, jotka edustavat oman alueensa parhaimmistoa. Yritysvierailuilla pääsee syventymään ja tutustumaan mm. eri pintamateriaaleihin, tekstiileihin sekä valaistukseen. Koulutuksen alkupuolella vieraillaan Habitare-messuilla.

Koulutuspaikkana on Taitokeskus KANKURI, Mannerheiminaukio 3, Kokkola.

 

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutuksen kokonaishinta on 850 €. Koulutus laskutetaan kahdessa erässä: syyskuussa 425 € ja helmikuussa 425 €. Habitaren sisäänpääsyliput kuuluvat koulutuksen hintaan. Matkakustannukset eivät sisälly hintaan.

 

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN
Täytä alla oleva hakemus, jossa on seuraavat tiedot: nimi, yhteystiedot ja koulutus sekä kerro lyhyesti, miksi hakeudut koulutukseen. Koulutukseen mahtuu vain 12 oppilasta ja täytämme opintoryhmän hyväksyttyjen hakemusten mukaan.

 

Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2022. Haku elokuussa 2022.

 

Sisustuskoulun hakulomake:

Sisustuskouluhakemus >

 

LISÄTIETOA:
Tuula Puoskari tuula.puoskari(at)taitokeskipohjanmaa.fi, p. 044 3363500.