Taito käsityökoulu

käsityökoulu
käsityökoulu
käsityökoulu

Taito käsityökoulu

Taito Keski-Pohjanmaa järjestää käsityön taiteen perusopetuksen käsityökoulua Kokkolassa, Kalajoella, Kannuksessa ja Sievissä. Syksylla 2018 aloittavat lastenryhmät myös Kaustisella ja Pietarsaaressa. Käsityökouluun voivat hakea 7-9-vuotiaat tytöt ja pojat. Aikuisten käsityökoulu toimii Kokkolassa ja syksystä 2018 alkaen Kalajoella. Sinne voivat hakea kaikki asiasta kiinnostuneet 16-vuotta täyttäneet.

Käsityökoulussa tehdään kaikenlaisia käsitöitä! Sahataan, naulataan, hiotaan ja höylätään, väännetään rautalankaa, huovutetaan, kudotaan kangaspuilla, painetaan kangasta, värjätään, kehrätään, maalataan, tutustutaan luonnonmateriaaleihin ja punontoihin, piirretään ja suunnitellaan. Opetus on etenevää, uusi rakennetaan jo opitun päälle ja taidot syvenevät.

Kokkolassa toteutetaan taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelmaa ja käsityökoulua käydään koko peruskoulu- ja lukioajan. Maakunnan käsityökeskuksissa toteutetaan yleisen oppimäärän opetussuunnitelmaa ja koulu kestää 6 vuotta. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa iltapäivisin ja iltaisin syyskuusta toukokuuhun. Aikuisten käsityökoulu noudattaa yleisen oppimäärän opetussuunnitelmaa, joka toteutuu 5 vuodessa.

Käsityökoulun hakuaika on toukokuu. Kouluun otetaan 12-14 lasta ensimmäiselle vuosikurssille jokaiseen toimipisteeseen (Kokkola, Kannus, Kalajoki, Sievi). Aikuisten ryhmään Kokkolassa, voivat hakea 16 vuotta täyttäneet. Oppilasvalinta suoritetaan arpomalla. Valinnoista lähetetään kotiin kirje. Kannattaa kysellä eri paikkakuntien ja vuosikurssien mahdollisia vapaita oppilaspaikkoja.

Käsityökoulun lukukausimaksut maksetaan syksyllä ja keväällä:
Sievi, Kannus ja Kalajoki 95 €/henkilö, sisaralennus perheen muille lapsille -7 €.
Kokkola 130 €/henkilö, sisaralennus perheen muille lapsille -7 €.

tpo_logo

 

LISÄTIETOA, YHTEYDENOTOT
Päivi Tyhtilä. käsityökouluvastaava
+358 (0)44 3363502, +358 (0)6 8328550
paivi.tyhtila (at) taitokeskipohjanmaa.fi

 

 

 

KÄSITYÖKOULUHAKEMUS

Hakijan tiedot

Huoltajan tiedot

Täytä vähintään yhden huoltajan tiedot.

Toisen huoltajan tiedot

Lisätiedot