Taito käsityökoulu

Taito käsityökoulu

Käsityökoulu tarjoaa käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetuksen tavoitteena on antaa oppilaalle kokemuksia käsityöstä, muotoilusta ja teknologiasta sekä syventää niihin kuuluvaa osaamista. Opiskelut luovat edellytyksiä myönteiselle suhteelle käsityölliseen tekemiseen ja innostavat oppilasta oivalluksiin, mielikuvitukseen ja tekemisen iloon.

Opetus on tarkoitettu kaikille käsityöstä kiinnostuneille. Opetus perustuu valtakunnalliseen käsityön taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmaan, lakiin ja asetukseen taiteen perusopetuksesta >.

Käsityökoulussa toteutetaan yleisen oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Aikuisten on mahdollista opiskella Kokkolassa laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Opiskelussa tutuksi tulevat betoni, lasi, paperi, villa ym. materiaalit, värit, muodot, rakenteet sekä erilaiset tekniikat – perinnetekniikoita ja teknologiaa unohtamatta. Opettajat ovat alan ammattilaisia.

Lasten ja nuorten ryhmät kokoontuvat viikoittain iltapäivisin ja iltaisin, aikuiset joka toinen viikko ja myös periodeittain, esim. lauantaisin. Lukukaudet mukailevat koulujen aikatauluja.

- varhaisiän opinnot (5-6 v) Kokkola, Kalajoki, Sievi, Kaustinen
- lapset ja nuoret (7-16 v) Kokkola, Kalajoki, Kannus, Sievi, Kaustinen
- aikuiset ( yli 16 v) Kokkola, Kalajoki
- aikuiset syventävät Kokkola

Käsityön yleiset opinnot suorittaneilla on mahdollisuus jatkaa laajan oppimäärän opintoja.  Laajan syventävien opinnot järjestetään Kokkolassa. Opinnot kestävät 3 vuotta. Opintojen etenemiseen oppilas voi itse vaikuttaa muokkaamalla vapaavalinnaisten kurssien määrää itselleen sopivaksi

Hakuaika käsityökouluun on touko-elokuu. Vapaita oppilaspaikkoja voi kysellä läpi lukuvuoden.

Sievi, Kannus, Kalajoki, Kaustinen lukukausimaksu:
100 €/henkilö, sisaralennus perheen muille lapsille -7 €
Taito Ipanat 65 €/henkilö, huomioidaan myös sisaralennus.
Kokkola:
Lapset ja aikuiset 135 €/henkilö, sisaralennus perheen muille lapsille -7 €.
Taito Ipanat 95 €/henkilö, huomioidaan myös sisaralennus.
Aikuiset syventävät 175 €/henkilö.

Hinnat sisältävät lasten ja nuorten ryhmien osalta materiaalimaksut.

Lukukausien laskutusperiaatteet 

Lukukauden aloittavat tai jatkavat oppilaat ovat velvollisia suorittamaan koko lukukauden maksun, mikäli eivät ilmoita tulevista muutoksista kahden viikon sisällä lukukauden alettua. Uusilla aloittavilla oppilailla on mahdollisuus osallistua opetukseen kaksi kertaa ilman kuluja. Oppilaspaikka on peruttava heti kahden osallistumisen jälkeen, mikäli oppilas ei jatka käsityökoulussa. Näin mahdollistetaan jonossa oleville oppilaille mahdollisuus opetukseen.  

Lukukauden aikana (kevätlukukaudella ennen maaliskuuta ja syyslukukaudella ennen lokakuuta) keskeyttävät käsityökoululaiset ovat velvollisia suorittamaan puolet lukukausimaksusta ja tämän jälkeen keskeyttäneet ovat velvollisia suorittamaan koko lukukausimaksun. 

 

Taito Käsityökoulu, taiteen perusopetuksen opinnot

Käsityökoulun hakulomakkeet:

 

> taitokp.eepos.fi

 

 

Seuraa Taito käsityökoulua somessa:   

tpo_logo

 

LISÄTIETOA, YHTEYDENOTOT

Sari Saarikoski, käsityökoulun rehtori
+358 (0)44 3363502
sari.saarikoski (at) taitokeskipohjanmaa.fi
kasityokoulu (at) taitokeskipohjanmaa.fi

Opettajien yhteystiedot >