Taito käsityökoulu

Taito käsityökoulu

Taito Keski-Pohjanmaa järjestää käsityön taiteen perusopetuksen käsityökoulua Kokkolassa, Kalajoella, Kannuksessa, Kaustisella ja Sievissä. Aikuisten käsityökoulu toimii Kokkolassa ja Kalajoella.

Käsityökoulussa tehdään kaikenlaisia käsitöitä! Sahataan, naulataan, hiotaan ja höylätään, väännetään rautalankaa, huovutetaan, kudotaan kangaspuilla, painetaan kangasta, värjätään, kehrätään, maalataan, tutustutaan luonnonmateriaaleihin ja punontoihin, piirretään ja suunnitellaan. Opetus on etenevää, uusi rakennetaan jo opitun päälle ja taidot syvenevät.

Toteutamme yleisen oppimäärän opetussuunnitelmaa ja koulu kestää 6-9 vuotta. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa iltapäivisin ja iltaisin elokuusta toukokuuhun.  Käsityökouluun voivat hakea 7-9-vuotiaat tytöt ja pojat. Aikuisten käsityökoulu noudattaa yleisen oppimäärän opetussuunnitelmaa, joka toteutuu 5 vuodessa. Aikuisten ryhmään Kokkolassa ja Kalajoella, voivat hakea 16 vuotta täyttäneet.

Uutena ensi lukuvuonna 2020-2021 alkaa varhaisiän ryhmä Taito Ipanat Kannuksessa, Kalajoella, Sievissä, Kaustisella ja Vetelissä!

Keväällä Kokkolassa alkanut varhaisiän käsityökoulu laajenee ensi lukuvuonna myös maakuntaan. Varhaisiän (4-6 v.) käsityökasvatuksen tavoitteena on tutustua lähiympäristöön havainnoiden, ihmetellen, tulkiten, leikkien ja elämyksellisesti kokien. Käsityön opinnoissa kokeillaan ja harjoitellaan taitoja erilaisten tekniikoiden, materiaalien ja välineiden turvallisen käytön avulla.

Käsityökouluun haetaan keväisin. Varapaikoille voi hakea koko kesän. Kouluun otetaan 12-14 lasta ensimmäiselle vuosikurssille jokaiseen toimipisteeseen (Kokkola, Kannus, Kalajoki, Sievi ja Kaustinen). Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse. Kannattaa kysellä eri paikkakuntien ja vuosikurssien mahdollisia vapaita oppilaspaikkoja.

Uutena ensi lukuvuodelle 2020-2021 on myös mahdollisuus syventää käsitöiden opintojaan Keski-Pohjanmaan TAITO Käsityökoulussa.

Ensi syksynä alkaa TAITO Käsityökoulussa laajan oppimäärän opinnot, johon käsityökoulusta jo valmistuneet voivat hakea jatkamaan opintoja.

Laajan syventävien opinnot järjestetään Kokkolassa. Opinnot kestävät 3 vuotta. Opintojen etenemiseen oppilas voi itse vaikuttaa muokkaamalla vapaavalinnaisten kurssien määrää itselleen sopivaksi. Haku syventäviin opintoihin on nyt auki!

Hae rohkeasti mukaan ja täydennä osaamistasi käsityössä. Kirjoita itsestäsi vapaamuotoinen esittely ja motivaatiostasi koulutukseen. Muista lisätä nimesi, puhelinnumerosi ja sähköposti. Lähetä esittely viimeistään 12.6. sähköpostiin kasityokoulu@taitokeskipohjanmaa.fi, niin varmistat parhaiten paikkasi ryhmässä. Ryhmäkoko on 8 henkilöä.

Käsityökoulun lukukausimaksut maksetaan syksyllä ja keväällä:
Sievi, Kannus, Kalajoki, Kaustinen ja Veteli:
100 €/henkilö, sisaralennus perheen muille lapsille -7 €
Taito Ipanat 65 €/henkilö, huomioidaan myös sisaralennus
Kokkola:
135 €/henkilö, sisaralennus perheen muille lapsille -7 €
Taito Ipanat 95 €/henkilö, huomioidaan myös sisaralennus
Aikujen laajan opintomäärän syventävät 175 €

Hinnat sisältävät lasten ja nuorten ryhmien osalta materiaalimaksut.

Jos oppilaspaikka halutaan irtisanoa ja ilmoitus tulee viimeistään 27.8. lukukausimaksua ei peritä. Jos ilmoitus tulee 27.8. jälkeen, oppilas maksaa koko lukukausimaksun. Kun jatkava oppilas peruu oppilaspaikkansa syyslukukauden osalta toukokuun tai kevätlukukauden osalta marraskuun loppuun mennessä, paikanvarausmaksua ei peritä.

Taito Käsityökoulu, taiteen perusopetuksen opinnot

 

tpo_logo

 

LISÄTIETOA, YHTEYDENOTOT

Marja-Liisa Katajala, käsityökouluvastaava
+358 (0)44 3363502
marja-liisa.katajala (at) taitokeskipohjanmaa.fi
kasityokoulu (at) taitokeskipohjanmaa.fi

Marika Tyynismaa-Joukosalmi, Kokkola, Veteli ja Kaustinen
Jaana Torikka, Kokkola
Anna-Maija Wargh, Kannus ja Kokkola

Kalajoki
+358(0)505136489

Sievi
+358(0)505135229

 

KÄSITYÖKOULUHAKEMUS

Hakijan tiedot

Huoltajan tiedot

Täytä vähintään yhden huoltajan tiedot.

Toisen huoltajan tiedot

Lisätiedot