Työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu sekä työttömyysturvalain mukainen työllistymistä edistävä palvelu. Toiminta on tarkoitettu pidempään työttöminä olleille. Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa henkilön elämänhallintaa ja toimintakykyä sekä työ- ja toimintakykyä.

Työtoimintaa on 1-4 päivää viikossa ja 4-8 tuntia päivässä, sopimuksen mukaan. Myös työtoimintapaikka ja työtehtävät suunnitellaan yksilöllisesti. Työnhakijalle maksetaan työttömyysetuus ja tämän lisäksi kulukorvaus 9 e/työtoimintapäivä.

Taito Keski-Pohjanmaa järjestää kuntouttavaa työtoimintaa kaikissa taitokeskuksissa. Kalajolla ja Sievissä työtoimintana ja Kankurissa Kokkolassa ryhmätoimintana.

Kankurissa Kokkolassa järjestetään kuntouttavan työtoiminnan ryhmätoimintaa. INTO-ryhmissä on yhteensä 20 paikkaa. Osallistujat pääsevät Kankuriin Keski-pohjanmaan TYP-palvelun kautta. Kankurin INTO-ryhmällä on oma ohjaaja ryhmäaikana. TYP:n kuntouttavan työtoiminnan ohjaajat ovat tukena koko prosessin ajan.

Käsityön parissa työskentely on monipuolisesti kuntouttavaa, lisää taitoja, antaa mahdollisuuden olla osana ryhmätoimintaa ja työyhteisöä. INTO-pajasta siirrytään, tilanteesta riippuen, työhön, työharjoitteluun, opiskelemaan tai eläkkeelle.

Kuntouttavassa työtoiminnassa tehdään taitokeskusten työtehtäviä, mm. materiaalipaketteja, materiaalien käsittelyä, siistimistä ja monenlaisia käsityöneuvontaan liittyviä avustavia työtehtäviä.

YHTEYSHENKILÖ
Jaana Koskinen, ohjaaja
+358 (0) 503363510

 

Työkokeilu ja työssäoppiminen

Taitokeskukset Kokkolassa Kalajoella, Kannuksessa ja Sievissä tarjoavat työkokeilua käta- tai lähialoilta valmistuneille. Lisäksi tarjoamme mahdollisuutta suorittaa käta-alan ja kaupallisen alan työssäoppimisjaksoja ja -näyttöjä eri toimipisteissämme. Sovi aina henkilökohtainen käynti ennen sopimuksen tekoa:

TYÖKOKEILU- JA TYÖSSÄOPPIMINEN
Toiminnanjohtaja Tuula Puoskari
+358 (0)44 336350o, +358 (0)6 8328550 etu.suku(at)taitokeskipohjanmaa.fi