Työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on sosiaalihuoltolain mukainen sosiaalipalvelu sekä työttömyysturvalain mukainen työllistymistä edistävä palvelu. Toiminta on tarkoitettu pidempään työttöminä olleille. Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa henkilön elämänhallintaa ja toimintakykyä sekä työ- ja toimintakykyä.

Työtoimintaa on 1-4 päivää viikossa ja 4-8 tuntia päivässä, sopimuksen mukaan. Myös työtoimintapaikka ja työtehtävät suunnitellaan yksilöllisesti.

Taito Keski-Pohjanmaa järjestää kuntouttavaa työtoimintaa kaikissa taitokeskuksissa. Kalajolla ja Sievissä työtoimintana ja Kankurissa Kokkolassa ryhmätoimintana.

Kankurissa Kokkolassa järjestetään kuntouttavan työtoiminnan ryhmätoimintaa (INTO). INTO-ryhmissä on yhteensä 16 paikkaa. Osallistujat pääsevät Kankuriin SOITE:n TYP-palvelun kautta. Kalajoella osallistujat pääsevät taitokeskukseen Kalajoella Kalajoen kaupungin aikuissosiaalityö ja kuntouttava työtoiminnan kautta ja Sievissä työllisyyspalvelujen kautta. Ryhmissä on oma ohjaaja.

Käsityön parissa työskentely on monipuolisesti kuntouttavaa, lisää taitoja, antaa mahdollisuuden olla osana ryhmätoimintaa ja työyhteisöä. Kuntouttavasta työtoiminnasta siirrytään, tilanteesta riippuen, työhön, työharjoitteluun, opiskelemaan tai eläkkeelle.

 

YHTEYSHENKILÖT

Kokkola:
Sari Karppi, kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja
+358 (0) 503363510

Kalajoki:
Elisa Saukko, taitokeskusvastaava
+358 (0) 505136489

Sievi:
Anu Timonen, taitokeskusvastaava
+358 (0) 505135229

 

Työkokeilu, työssäoppiminen ja oppisopimus

Taitokeskukset Kokkolassa Kalajoella, Kannuksessa ja Sievissä tarjoavat työkokeilua käsi- ja taideteollisuusalalta tai lähialoilta valmistuneille. Lisäksi tarjoamme mahdollisuutta suorittaa alan työssäoppimisjaksoja ja -näyttöjä, oppisopimuksen eri toimipisteissämme. Sovi aina henkilökohtainen käynti ennen sopimuksen tekoa:

 

Toiminnanjohtaja Tuula Puoskari

+358 (0)44 336350o, +358 (0)6 8328550 etu.suku(at)taitokeskipohjanmaa.fi