Matkoja ja kohtaamisia käsityökulttuureihin ”Satujen taikaa” -tapahtuman kautta.

Tarjoamme koulunne oppilaille elämyksellisen yhteistapahtuman, joka järjestetään Kokkolan kirjastolla, Hongell salissa pääsiäisviikolla (vko 15) 11-13.4. maanantaista keskiviikkoon klo 13.30-16.00 yhteistyössä Oma -hankkeen kanssa. 

 

Tapahtuman kohderyhmänä ovat lapset yhdessä nuorten ja aikuisten kanssa. Osallistuminen tapahtumaan on ilmainen ja toteutetaan non-stop periaatteella. Paikan päälle voi tulla kyseisenä aikana omien aikataulujen mukaan ja osallistua haluamansa ajan. Satujen taikaa tapahtumaan kutsutaan osallistumaan kaikki esi- ja alakouluikäiset lapset aikuisen kanssa. Käsityön Pajamatkoilla käsityöopettajien työparina on Oma hankkeen työntekijät ja vapaaehtoisia (nuoria/aikuisia). Näin syntyy luontevaa käsityökulttuurin törmäämistä lasten ja aikuisten välillä kansainvälisten satujen maailmaan.  

Työpajassa valmistuva 6-osainen yhteisteos ripustetaan esille Kokkolan kirjastolle viikolla 16, joka on nähtävillä kahden viikon ajan. Tämän jälkeen teoksen osat tarjotaan ilahduttamaan mm. keskussairaalan lastenosastoa, päiväkoteja, kouluja jne. Pajamatkat ja -näyttely toivotaan saavuttavat lapset, nuoret ja heidän läheiset koko maakunnan alueella.