Käsityöperinnön kummitoiminta

Käsityöperinnön kummitoiminta

käsityön äärellä
Käsityöperintö

Käsityö on vailla kummeja!

Kiinnostavatko käsityöt? Kiinnostaako oman paikkakunnan historia ja kulttuuri? Haluatko olla mukana luomassa uutta käsityökulttuuria? Olisitko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena käsityökummina?

Suomalainen käsityökulttuuri on runsauden aarreaitta. Käsityökummit toimivat omalle alueelle tärkeän käsityötekniikan, -tuotteen tai tekemisen kulttuurin parissa. Se voi tarkoittaa käsityön historian selvittämistä, tuotteiden kartoittamista, tekniikan opiskelemista – käsityöstä huolehtimista! Käsityökummiksi voi ryhtyä yksin tai ryhmänä, kummius sopii mainiosti vaikkapa käsityöpiirille. Kummit saavat olla mukana kehittämässä alueen oman kummikäsityön ympärille tapahtumia, työpajoja, tempauksia ja uusia tuotteita, tai muuta sellaista toimintaa, joka sopii kummikäsityön henkeen. Kummius on käsityön eläväksi tekemistä!

Pitääkö kummin osata jotakin?

Jos olet kiinnostunut käsityöstä ja käsityökulttuurista ja haluat olla mukana kehittämässä uutta toimintamallia, olet oikea henkilö. Käsityökummina pääset penkomaan vanhaa ja luomaan uutta!

Käsityökummit ovat vapaaehtoisia käsityökulttuurin edistäjiä. Tapaamiset järjestetään Taito keski-Pohjanmaan tiloissa, ja Taitoyhdistyksen asiantuntijat ovat kummien käytettävissä. Kummitoiminnan myötä kertyvästä aineistosta tullaan kokoamaan Vapaaehtoisen käsityökummin käsikirja. Taitoyhdistys tarjoaa kummeille tilat ja tarvittavan ohjauksen. Materiaaleista saat 10 % alennuksen yhdistyksen toimipaikoissa.

Käsityökummit saavat tutustua käsityökulttuurin tekijöihin sekä toisiin käsityöstä kiinnostuneisiin harrastajiin. Kummina pääsee näkemään ja tekemään omalle alueelle uutta kulttuuria: sellaista, joka on itselle tärkeää ja merkityksellistä. Kummius on hyvä näköalapaikka käsityökulttuuriin!

Milloin kummi pääsee kummin töihin?

Ilmoittaudu sähköpostiin kankuri@taitokeskipohjanmaa.fi ilmoittamalla nimesi ja puhelinnumerosi viimeistään 11.2.2019. Ilmoittautumalla sitoudut vain ensimmäiseen tapaamiseen, joka sovitaan kummien kanssa ilmoittautumisen jälkeen. Tarkemmat ajankohdat suunnitellaan ja sovitaan kummin tai kummiryhmän kanssa. Mukaan voidaan ottaa aluksi viisi kummia.

 

Lue lisää Taitoliiton sivuilta >