Kokkola 400 käsityökilpailu

Kokkola 400 vuotta 2020 käsityökilpailu

kokkola 400 käsityökilpailu
Kokkola_Karleby_logo

"Kokkola 400 vuotta 2020" käsityökilpailu

Tervetuloa Taito Keski-Pohjanmaan järjestämään ”Kokkola 400 vuotta 2020” käsityökilpailuun!

Suunnittele ja valmista tuote yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Veistä, väännä, käännä, neulo, kudo, virkkaa, puno... haluamastasi materiaalista. Käsityötuote tulee olla myyntituotteeksi sopiva, sillä kolme palkittua saavat mahdollisuuden tuoda tuotteitaan myyntiin Kankuriin vuoden 2020 kesäkuusta vuoden loppuun tai sopimuksen mukaan.

Kilpailun palkinnot:

I palkinto: 800 €
II palkinto: 600 €
III palkinto: 400 €

Lisäksi arvomme kaikkien osallistuneiden kesken viisi kivaa yllätyspalkintoa!

Kilpailu on avoin. Tervetulleita kilpailuun ovat esimerkiksi käsityön ammattilaiset, alan opiskelijat ja harrastajat. Kilpailuun voi osallistua yksi suunnittelija/ryhmä max. kolmella käsityötuotteella, uudella tai jo olemassa olevalla valmiilla tuotteella tai tuoteperheellä, joka sisältää max kolme tuotetta. Kilpailuaika päättyy 1.11.2019. Kilpailun tulokset julkaistaan maaliskuussa 2020. Kilpailun parhaimmiston työt pyydetään näyttelyyn maaliskuun 2020 ajaksi Kankuritaloon Kokkolaan. Voittaja julkaistaan näyttelyn avajaisissa.

Kilpailun säännöt:

  1. Kilpailuun voi osallistua aiemmin julkistamattomilla töillä tai julkaistuilla töillä, joihin tekijällä on tekijänoikeus.
  2. Kilpailutuotteen tulee olla valmis tuote tai tuoteperhe.
  3. Taito Keski-Pohjanmaa ry:n Taito Shop Kankuri tekee kilpailun parhaimmiston kanssa myyntisopimuksen kesäkuu- joulukuu 2020 väliseksi ajaksi. Taito Shop Kankuri ottaa pienen myyntiprovision 10 % tuona aikana alv:sta ovh hinnasta. Juhlavuoden jälkeen provisio tarkistetaan. Kilpailutyölle tulee määritellä ohjevähittäishinta tai ohjevähittäishintaluonnos.
  4. Kilpailuun osallistujan tulee huolehtia tuotannosta siten, että niitä on riittävästi myynnissä vuoden 2020 ajan Taito Shop Kankurissa.
  5. Kilpailutyössä on hyvä huomioida paikallisuus, kierrätys ja kestävä kehitys.
  6. Kilpailutyöhön tulee liittää tarina, jonka perusteella kilpailuraati saa lisätietoa tuotteesta ja josta selviää, miten tuote kytkeytyy Kokkola 400- teemaan: mistä mallin suunnittelu on saanut alkunsa, missä ja millaisissa tilanteissa sitä on ajateltu käyttää tai miksi on valittu tietty tekniikka, värit, kuviot ja materiaalit, miten tuotteessa näkyy Kokkola 400.

Kilpailuraadissa on viisi jäsentä. Kokkolan kaupungilla ja Taito Keski-Pohjanmaalla kummallakin yksi paikka, muille paikoille on kutsuttu taiteen ja elinkeinoelämän edustajat.

Raadin kokoonpano on seuraava:
Muotoilija Mari Isopahkala
Muotoilija Kasper Tammela
Kokkolan kaupungin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo
Taito Shop Kankurin myymälävastaava Jaana Päivärinta
Visualisti, Halpa Halli, Jenni Ylinen

Kilpailuraati ottaa kilpailutöiden arvioinnissa huomioon mm. seuraavat asiat: ulkonäkö, idea, toimivuus tuotteen ja valmistustekniikan soveltuvuus käyttötarkoitukseen, materiaalien valinta, toteutuksen ja viimeistelyn taso, tuotteen huollettavuus ja korjattavuus, hinta laatu suhde ja soveltuvuus myyntituotteeksi esim. Kokkolassa vieraileville kesällä 2020.

Tekniset määräykset

Kilpailutyöhön kiinnitetään nimimerkki. Kilpailutyöt on nimettävä ja varustettava sekä nimimerkillä että tuotteeseen liittyvällä tarinalla, ohjevähittäishinnalla tai ohjevähittäishintaluonnoksella. Nimimerkit, eivät voi olla piirrettyjä.  Mukaan liitetään nimimerkillä varustettu suljettu kuori, joka sisältää tekijän nimen, henkilötunnuksen, osoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron sekä postin noutopisteen kilpailutyön palautusta varten.

Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden toimituskuluista töiden vastaanottopaikalle: Taito Keski-Pohjanmaa, Mannerheiminaukio 3, 67100 Kokkola. Työt tulee toimittaa huolellisesti pakattuina ja pakkauksessa tulee olla merkintä KILPAILU.

Vakuutukset

Kilpailijat vastaavat itse kilpailutöiden vakuuttamisesta. Huomaathan vakuuttaa kilpailutyöt myös kuljetusten ajaksi. Näyttelyn aikana työt vakuuttaa Taito Keski-Pohjanmaa.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Kokkolan kaupungin kanssa.

 

Tiedustelut: tuula.puoskari (at) taitokeskipohjanmaa.fi

Säännöt PDF-muodossa: KOKKOLA 400 VUOTTA kilpailu