Taito hantverksskola

TAITO hantverksskola

TAITO Keski-Pohjanmaa ordnar undervisning i hantverk inom ramen för grundläggande konstfostran på verksamhetspunkterna i Karleby, Kalajoki, Kannus, Kaustby och Sievi. Hantverksskola för vuxna ordnas i Karleby och Kalajoki. Undervisningsspråk är finska.

Hantverksskolan ger möjlighet att pröva på olika slags tekniker! Vi sågar, spikar, slipar och hyvlar, vi böjer järntråd, tovar med ull, väver i vävstol, trycker på tyg, färgar, spinner och målar. Vi bekantar oss med naturmaterial och olika flättekniker, vi ritar och planerar. Undervisningen bygger vidare på tidigare inhämtad kunskap och färdigheterna fördjupas.

Vi följer den allmänna läroplanen och skolan pågår under 6-9 år. Undervisningsgrupperna samlas en gång i veckan på eftermiddagar och kvällar från augusti till maj. Till hantverksskolan för barn kan flickor och pojkar i åldern 5-6 och 7-9 år söka. Hantverksskolan för vuxna följer den allmänna läroplanen och förverkligas under 5 år. Till hantverksskolan för vuxna i Karleby och Kalajoki kan alla 16 år fyllda söka.

Ansökningstiden till hantverksskolan är maj månad och till reservplatserna kan man söka under hela sommaren. Till den första årskursens hantverksskola tas 12-14 barn till varje verksamhetspunkt (Karleby, Kannus, Kalajoki, Sievi och Kaustby). Svarsbrev skickas hem. Det lönar sig att höra sig för efter lediga studieplatser på alla årskurser och orter.

Terminsavgifter uppbärs och betalas på hösten och våren:
Sievi, Kannus, Kalajoki 100 €/person, syskonrabatt 7 € för flera barn från samma familj.
Taito Ipanat 65 €/person, och syskonrabatt.
Karleby 135 €/person, syskonrabatt 7 € för flera barn från samma familj.
Taito Ipanat 95 €/person, och syskonrabatt.
Vuxna avancerade 175 €/person.

För en annullerad studieplats uppbärs ingen reserveringsavgift , när annulleringen sker senast 27.8. Om studieplatsen annulleras efter den 27.8 uppbärs hela terminsavgiften. En fortgående studieplats måste annulleras senast i maj månad innan höstterminen inleds och senast i november månad innan vårterminen inleds, ingen reserveringsavgift uppbärs.

Taito hantverksskola, läroplan inom ramen för grundläggande konstfostran (obs! läroplanen på finska)

 

tpo_logo

 

FÖR MERA INFORMATION, KONTAKTA

Tuula Puoskari, ansvarig för hantverksskolan
+358 (0)44 3363500
tuula.puoskari (at) taitokeskipohjanmaa.fi

 

Marika Tyynismaa-Joukosalmi, Karleby och Kaustby
+ 358 (0)503050944

Marja-Liisa Katajala, Kannus och Karleby
+358 (0)44 3363501

Kalajoki
+358 (0)8 460998

Sievi
+358 (0)8 481331

 

ANSÖKNINGSBLANKETT TILL HANTVERKSSKOLAN
(obs! Undervisningsspråk är finska)

Uppgifter om sökanden

Uppgifter om vårdnadshavaren

Ifylls av minst en vårdnadshavare

Uppgifter om den andra vårdnadshavaren

Tilläggsuppgifter