Aurinkokehrä kasvivärjätty villalanka 100 g

19,80 

Aurinkokehrän luonnonväreillä värjätty lanka on 100% kotimaista kampavillaa. Riittoisa 90 x 3 tex 360 m / 100 m (puikot 2 – 2,5).

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

Aurinkokehrän luonnonväreillä värjätty lanka on 100% kotimaista kampavillaa. Riittoisa 90 x 3 tex 360 m / 100 m (puikot 2 – 2,5) soveltuu hyvin mm. huiveihin, sormikkaisiin sekä myös koneneulontaan.

Valmistusmateriaalina on pääosin puhdas Suomenlampaan villa, jonka kauniit luonnolliset värisävyt täydentävät ja syventävät kasvivärjättyjä sävyjä. Kampalanka on erityisen pehmeää, koska villasta on kammattu pois lyhyet kuidut ja jäljelle jääneet pitkät kuidut on kammattu samansuuntaisiksi.

Aurinkokehrän tuotteet värjätään 100 %  luonnonväriaineilla, joko itse tai yhteistyössä kotimaisen värjäämön kanssa. Useat Aurinkokehrän käyttämät väriaineet on ekosertifioitu, eivätkä ne sisällä raskasmetalleja tai muita ympäristölle haitallisia aineita. Käytetyt väriaineet ovatkin synteettisiä reaktiivivärejä turvallisempia sekä ympäristölle että värjärille. Aurinkokehrän lankoja ei myöskään ole käsitelty ympäristöä kuormittavalla superwash-käsittelyllä.

Aurinkokehrän langat ovat lähituotantoa ja vaalivat vuosituhantisia kankaiden ja materiaalien luonnonvärjäyksen perinteitä. Kun tuote on tehty Suomessa, on koko tuotantoketju läpinäkyvä: villat pientiloilta, kehruu Hiirolassa ja värjäys Tammisaaressa. Näin säilytetään myös tekstiilialan osaamista Suomessa. Värit tulevat Ranskasta luotettavalta tuottajalta.

Pesu ja hoito:

Luonnon väriaineet ovat herkkiä pH:n vaihtelulle ja suosittelemme pesua luonnonmukaisilla, neutraaleilla hienopesuaineilla, kuten Ecoverilla. Luonnonväreillä värjäys on hidas prosessi ja värit vaativat aikaa asettuessaan kuidulle. Ensimmäisissä pesuissa saattaa väriä hieman vielä irrota, mutta se ei tahraa muita kuituja ilman kiinnitysainetta.

Villa hylkii likaa eikä kerää hajuja, eli se tarvitsee vain harvoin vesipesua. Puhdista villatekstiilit säännöllisesti tuulettamalla.

Valmistaja: Aurinkokehrä, Anna Vasko
Materiaali: 100 % villa
Paino/juoksevuus: 100 g = n. 360 m
Puikot: 2 - 2,5 mm
Käsinpesu, max 30 C, tasokuivaus

 

Lisätiedot

Väri

, , , , , , , , ,