Tuulan terveiset marraskuu 2020

Luonto valmistautuu valkeaan huntuun!

Lokakuu meni vauhdikkaasti mutta Roosa nauha -langat ilahduttavat meitä koko talven. On huikeaa huomata miten langat ja niihin liittyvät mallit kiinnostavat teitä hyvät asiakkaat. Samalla teemme niin paljon hyvää ja arvokasta Syöpäsäätiölle. Toki muutkin lankauutuudet ovat löytäneet puikkoihin ja koukkuihin.

Järjestimme lokakuun lopussa Kokkolassa ”Kurkista kutomoon” tapahtuman, joka huomioitiin mukavasti. Erityisesti sylikangaspuukudonta nousi suosioon. Tarjoamme siitä lähiopetusta mm. Kalajoella la 21.11. ja 12.12. klo 9.30-15, lisätietoa saat: Kudo sylipuilla.

Sylipuilla kudonta toteutetaan myös non-stop verkkokurssina, josta saat lisätietoa: Kudo sylipuilla tyyny. Rohkeasti mukaan vaan kudonnan uuteen maailmaan!

Tiesitkö muuten, että toteutamme yhteistyökumppaneiden kanssa kahta kehittämishanketta.

– Weaving RoadShow hanke, jossa viedään taitoa ja tietoa kudonnasta ja käsityöyrittäjyydestä RoadShowna kouluille yhdessä Keski-Pohjanmaan yrittäjien, Etelä-Pohjanmaan yrittäjien, Taito Etelä-Pohjanmaan ja alan yrittäjien kanssa. Jokaisen mukaan lähtevän koulun kanssa suunnitellaan yhdessä RoadShow vierailupäivä. Vierailupäiväien tavoitteena on tehdä yrittämisen kynnys matalaksi ja kertoa nuorille kankaankudonnasta ja käsityöyrittäjyydestä. Työnäytösten ja työpajojen kautta halukkaat voivat kokeilla kudontaa kangaspuilla, sylipuilla ja kudontakehyksillä. Koululaiset pääsevät myös kuulemaan käsityöyrittäjien omia kokemuksia yrittäjyydestä vierailupäivänä ja hankkeen yritysvierailuissa alan yrityksissä. Hanketta rahoittaa Leader Pirityiset ja Leader Aisapari. Nuoret kouluilla ovat ottaneet meidät todella hienosti vastaan ja olemme saaneet toteuttaa monta antoisaa yritysvierailua vuoden aikana.

– Toinen yhteistyöhankkeemme on Irlannin kanssa. Tämä Innocrafts -hanke kartoittaa kerää ja vaihtaa käsityöyrittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä, verkostoja ja kokemuksia Suomen ja Irlannin kesken. Hanke keskittyy erityisesti innovatiiviseen käsityötaitojen siirtoon ja käsityöyrittäjyyden edistämiseen. Hanketta toteuttavat Rieska Leader, Keskipiste Leader, LAG Westmeath Community Development, LAG Offaly Local Development Company, Taito Keski-Pohjanmaa sekä suomalaiset ja irlantilaiset käsityöharrastajat ja -ammattilaiset. Noin vuosi sitten alueemme käsityöläiset pääsivät tutustumaan Mullingar Winterfest tapahtumaan Irlantiin tuotteillaan ja nyt marras-joulukuussa järjestämme irlantilaisten käsityöyrittäjien tuotteiden pop up tapahtumia Kokkolassa ja Kalajoella. Lisätietoja pop up tapahtumista ja tallenteet hankkeen webinaareista löytyy: https://taitokeskipohjanmaa.fi/muu-toiminta/innocrafts/

Tekemisen ilo näkyy myös lähestyvän juhlakauden lahjoissa. Tervetuloa mukaan kursseillemme tekemään lahjoja ja muita käsitöitä itselle ja läheisille. Kursseillamme pidetään huoli turvaväleistä ja käsihygieniasta! Ohjaajamme käyttää suojavisiiriä ja teidän odotamme käyttävänne kasvosuojainta. Pysytään terveenä ja huolehditaan siitä, että voimme toteuttaa unelmiamme käsityön parissa myös ohjatusti.

Turvallisuus on meille tärkeää. Näkyvyyttä pimenevissä illoissa antaa Päivi Makkosen suunnittelema heijastinnauha: Kolmio käsivarsihaijastin

Saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme seuraamalla verkkosivujamme ja facebook-sivujamme:

facebook.com/taitokeskipohjanmaa/

facebook.com/taitokeskuskalajoki/

facebook.com/taitokeskussievi/

Tuula