Kevättä kohti!

 

Tänä vuonna Taitoliitto täyttää 110 vuotta. Yhdistyksemme kuuluu Taitoliittoon ja juhlistamme vuotta pienillä muutoksilla kevään aikana. Nyt kannattaa aktiivisesti seurata www-sivujamme ja somekanaviamme, lahjatavara- ja materiaalimyynnin puolella tapahtuu muutoksia, mukavaa on tulossa kurssitarjontamme lisäksi. Siispä, seuraile!

Kuun viimeinen päivä avataan Kokkolan designasema Knut! Hienoa yhteistyötä Taito Shop Kokkola, Paapii Design ja Finsket. Matkalle mukaan tulevat myös kuratoidut käsityöyrittäjät tuotteineen. Otahan seurantaan Knut.fi ja instagram.com/knut.kokkola/ sekä facebook.com/KnutKokkola. Tiedät mitä tapahtuu ja on tulossa. Taitokeskuksen Taito Shop Kokkola jatkaa edelleen toimintaansa, painopiste materiaalimyynnissä, eli langat ja kuteet löytyy jatkossakin Mannerheiminaukiolta!

Ilmoittaudu kursseille > taitokeskipohjanmaa.fi/kalenteri

Voit myös ilmoittautua taitokeskuksiimme:

Kokkola: kokkola@taitokeskipohjanmaa.fi, 044 336 3504.

Kalajoki: kalajoki@taitokeskipohjanmaa.fi, 050 513 6489.

Sievi: sievi@taitokeskipohjanmaa.fi, 050 513 5229.

 

KESTÄVÄ KÄSITYÖ JA VASTUULLISUUS KOROSTUVAT kevään kurssitarjonnassa. Kursseilla valmistetaan hyvin suunniteltuja ja aikaa kestäviä tuotteita. Käytämme paljon lähellä tuotettuja luonnonmateriaaleja, jotka voidaan myöhemmin kierrättää uudeksi tuotteeksi tai purkaa ja hävittää ympäristöä saastuttamatta. Tutki komerosi ja muunna löytösi käsityöprojekteiksi – on ekologista käyttää sitä materiaalia, jota sinulla jo on. Inspiraatiota saat kevään kursseiltamme. Farkuista hameita tai kasseja, huhtikuussa kierrätysnahasta koiranpantoja, hopealusikoista kauniita koruja. Jämälangat voit käyttää vaikkapa tuftattuihin tyynyihin.

Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa ensi syksyn kurssitarjontaamme, ole hyvä ja vastaa kyselyymme > 

 

TAITOKESKUS KOKKOLA:

Käsityöiltamat ke 8.3. klo 17–20; pajamaksu 10 e, ja toinen iltama ke 15.3. klo 17–20; pajamaksu 10 e. Tee keskeneräiset käsityöt loppuun. Kierrätä vanhat käsityöt ja tee niistä uusia tai korjaa vanhaa. Kerro ilmoittautumisen lisätietokentässä, mitä teet ja millaista apua tarvitset.

Emalikorut la 11.3. klo 9.30–15; 28 e, jäsen 26 e + materiaalit. Emaloituja koruja valmiisiin ja itse sahattuihin pohjiin Rita Ylisen ohjauksessa.

Asiakkaiden pyynnöstä järjestämme myös,
Valota seula ja paina kangasta Pe–la 17.–18.3., pe klo 17–20, la klo 9.30–15; 35 e, jäsen 33 e + materiaalit. Suunnittele oma kankaanpainomalli, opi valottamaan seula ja painamaan kangasta. Käytämme valmiita seuloja. Seulan voi ostaa itselle tai sen voi pestä puhtaaksi kurssin jälkeen.

Tutustu tuftaukseen ke 22.3. ja 29.3. klo 17–20; 28 e, jäsen 26 e + materiaalit. Tutustu tuftaukseen ja tuftaa kirjontakehyksessä, valmiissa taulukehyksessä tai tyynyn kokoisessa kehyksessä omia jämälankoja hyödyntäen. Lanka mieluiten 100 % villaa.

Uudista farkkusi, kierrätä ja tuunaa la 25.3. klo 9.30–15; pajamaksu 28 e, jäsen 26 e. Kerää tuunattavia farkkuja, anna niille uusi elämä. Tee farkuista hame, kassi, pussukka tai sisustustyyny. Tarjolla paljon kivoja ideoita!

 

TAITOKESKUS KALAJOKI:

Monipuolinen makramee ke 15.3. ja 29.3. klo 17.45–20; 20 e, jäsen 18 e + materiaalit. Solmeile seinätekstiileitä, amppeleita ja asusteosia makrameetekniikalla.

 

TAITOKESKUS SIEVI:

Toiminnan äärellä pe 20.1.–28.4. klo 12–15; vain materiaalit. Tee keskeneräiset käsityöt loppuun. Kierrätä vanhat käsityöt ja tee niistä uusia tai korjaa vanhaa.

Tutustu tuftaukseen ma 13.3. ja 27.3. klo 17–20; 18 e, jäsen 16 e + materiaalit. Tutustu tuftaukseen ja tuftaa kirjontakehyksessä tai valmiissa taulukehyksessä.

 

Taitokeskusten kutomoissa toteutetaan kiertotaloutta kangaspuissa. Vanhoista vaatteista ja liinavaatteista saat materiaalia ihaniin räsymattoihin ja tekstiiliteollisuuden ylijäämästä syntyneistä trikoo- ja ontelokuteista kudot modernit matot. Kutomoissamme loimet ovat valmiina puissa ja ohjaajilta saa apua ja neuvoa tarvittaessa. Taitokeskuksissa on mielenkiintoisia ja ajankohtaisia malleja sekä hyvä valikoima erilaisia villa-, pellava- ja puuvillalankoja, matonkuteita ja poppanaa. Kutomoissa on päivämaksu 6 e/päivä, jäsenille 4 e/päivä. Materiaalit maksetaan käytön mukaan. Voit kutoa omatoimisesti myös taitokeskuksen aukioloaikojan ulkopuolella. Varaa kudonta-aika paikan päällä tai soittamalla.

 

ILMOITTAUDU JO MUKAAN KESÄN OHJELMAAN:

Valon Taito Kalajoki, Pe–su 18.–20.8., pe klo 17–20, la 9–17, su 9–14; 175 e, jäsenet 145 e, sis.materiaalit. Retriitti yhdistää joogan, kädentaidon ja merellisen luonnon tuomaa voimaa arjen tueksi ja iloksi. Valmistamme unisiepparin tai jonkin muun voimakoristeen luonnosta kerättyjen muistojen kera. Katso: valontaito.fi

 

LIITY JÄSENEKSI JA TUE SUOMALAISEN TAIDON TARINAA > Liity jäseneksi

 

Taito Shop Kokkolasta, taitokeskus Kalajoelta & Sievistä ekologiset matonkuteet!

Taitokeskustemme materiaalimyymälöistä löydät kattavan valikoiman ekologisia kuteita kudontaan. Valikoimassamme on kierrätysmateriaalista valmistetut trikookuteet, jotka syntyvät tekstiiliteollisuuden sivutuotteena. Lilli ja Mini -ontelokude on tasalaatuinen, pyöreä ja napakka kierrätyspuuvillainen ontelokude matonkudontaan ja virkkaukseen, ja miksei myös neulepuikoille, kun haluat tehdä jotakin suuremmassa mittakaavassa. Lilli on suositun kori- ja mattovirkkausgenren ykköstähti.

Lilli-ontelokude valmistetaan kierrätyspuuvillasta, joka saadaan trikooteollisuudessa syntyvistä jäännöstilkuista. Valmistusprosessi on ekologinen myös siksi, että kuteita ei tarvitse erikseen värjätä, vaan värit muodostetaan lajiteltavien kangastilkkujen väreistä.

 

 

Iloisin käsityöterveisin!

Tuula