Kesä on jo ihan ovella!

Valmistaudumme kesään. HYVÄN TEKIJÄ Taito käsityökoulun oppilastöiden näyttelyt avataan toukokuun alussa!

Kokkolan kaupunginkirjasto, Isokatu 3 avoinna 5.–27.5. kirjaston aukioloaikoina.

Kankuri, KÄYTÄVÄ-GALLERIA Mannerheiminaukio 3 Kokkola avoinna 2.–27.5. ma–pe 9–17.

Kalajoen kirjasto Kalajoentie 1 avoinna 9.–26.5. kirjaston aukioloaikoina.

Kannuksen kirjasto Valtakatu 27 avoinna 9.–24.5. kirjaston aukioloaikoina.

Taidelaaari, Sievin kunnankirjasto Haikolantie 19 avoinna 5.–27.5. kirjaston aukioloaikoina.

Oletko itse tai lähipiirin henkilö kiinnostunut Taito käsityökoulusta. Hae Keski-Pohjanmaan Taito käsityökouluun! Ensi vuoden uusien oppilaiden: lapset, nuoret ja aikuiset, hakuaika käsityön taiteen perusopetukseen on 28.4.-27.5.2022 Kokkola, Kalajoki, Kannus, Kaustinen ja Sievi. Hakuaika koskee myös TAITO Ipanat ryhmiä. Varhaisopetuksen TAITO Ipanat ryhmiin voivat hakea kaikki innokkaat 5-6 vuotiaat Kokkolassa ja Kalajoella. Lisäksi käsityökoulustamme valmistunut aikuinen, voit hakea aikuisten syventäviin opintoihin Kokkolaan. Lisää aiheesta osoitteessa: taitokeskipohjanmaa.fi/koulutus/taito-kasityokoulu/

Tiesitkö, että meillä voit opiskella myös sisustamista?  Sisustuskoulu, ponnahdus jatkokoulutukseen – ala kiinnostaa – oma sisustusprojekti mielessä. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen Kokkolaan. Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2022. Voit ilmoittautua koulutukseen 19.4.–31.5.2022 seuraavasta linkistä: taitokeskipohjanmaa.fi/koulutus/sisustuskoulu/arvi.taito.fi

Ota esitunnelmaa sisustamiseen Stailaa kotisi kesäkesäkuntoon -illassa to 5.5.klo 17-20 taitokeskus Kankurissa. Ideoita sisustamiseen rakkaimpien tavaroidesi ympärille. Ota sisustettavasta tilasta kuva ja tule mukaan ideailtaan. Ilta on maksuton. Ilmoittaudu mukaan: taitokeskipohjanmaa.fi/tapahtuma/stailaa-kotisi-kesakuntoon/

Värjeä kasveista -info taitokeskus Kankurissa ma 30.5. klo 17-18.30. Tutustu värikasvien keruuseen ja säilytykseen. Kerromme, mitä värikasveja kannattaa kerätä ja milloin. Kuinka lupiininkukkia kerätään ja kuivatetaan.  Infoon on vapaa pääsy ja sinne ilmoittaudutaan etukäteen: taitokeskipohjanmaa.fi/tapahtuma/vareja-kasveista-info/

Merkitse jo nyt kalenteriisi Värjärin viikonloppu Pe-la 5.8.–6.8. lupiininvärjäystä ja kasviväripainantaa.
Kasvivärjäys Leppilammen ranta Eskola, 9.-10.9.

Sienivärjäys Kokkola Ke 7.9. sienivärjäysinfo, ke 14.9. värjäyssienien keruu ja la 24.9. sienivärjäys
Purkkivärjäystä puutarhakasveilla pe 9.9., vapaa pääsy.

Liukuvärjättyä villalankaa eli semisolidivärjäystä reaktiiviväreillä ke 19.10.

Nyt laitetaan käytetyt vaatteet kiertoon, leikataan räsykuteita käytetyistä vaatteista. Ilmoittaudu 23.5. menneessä:

taitokeskipohjanmaa.fi/tapahtuma/resukokka-rasytalkoot/

RESUKÖKKÄ-räsytalkoot to 2.6. klo 16-19 Jukkolanmäen Navettavinttillä. Yhdessä oloa, räsykuteiden leikkaamista tarjoilun kera 35 e.

Kesän ilmoittautumiset ovat avautuneet. Ilmoittautuminen kevään kursseille > taitokeskipohjanmaa.fi/kalenteri/

• Kokkolassa: Lasten kesäkudontaan ti -pe 7.-10.6. klo 10-14, 45 e+materiaalit. Sopii yli 10-vuotiaille.
  • Aikuisten kesäkudonta ti-pe 14.-17.6. klo 10-17; 30 e, jäsen 20 e, aiku 15 e + materiaalit.
  • Kesäsaippua ma 4.7. klo 10-13; 10 3 , materiaalit 8 e/3-6 kpl. Lapset 5-16 v yhdessä aikuisten kanssa ilman kurssimaksua.
  • Sievissä: Lasten kesäkudonta ti-pe 7.-10.6. klo 10-14; 45 e+materiaalit. Sopii yli 10 vuotiaille. Lasten käsityöleirit: ti–to 14.–16.6. klo 10–13; pajamaksu 40 e/3 pv, 30 e/2 pv, 20 e/1 pv, sis. materiaalit.

Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu varasijalle sähköpostitse, Kokkola: kankuri@taitokeskipohjanmaa.fi  tai soita 044 3363504. Kalajoki: kalajoki@taitokeskipohjanmaa.fi tai soita 0505136489. Sievi: sievi@taitokeskipohjanmaa.fi tai soita 0505135229. Laita sähköposti viestiin puhelinnumerosi. Jos paikka vapautuu, ilmoitamme sinulle ja kysymme lisätietoja.

Äidille lahjat Taito Shopista!

Valmiit tuotteet -10% viikon ajan 6.5. asti!

Tarjous ei koske tekemispaketteja & materiaaleja/tarvikkeita.

Tarjous voimassa Taito Shop Kankurissa Kokkolassa, pikku Kankurissa Kalajoen taitokeskuksen myymälässä sekä Sievin taitokeskuksen myymälässä.

Kuva: Elina Rättyä

Kaunista toukokuuta, Tuula

Kursseistamme, työpajoistamme ja tapahtumistamme tiedotamme facebook.com/taitokeskipohjanmaa ja Instagram @taitokeskipohjanmaa. Seuraa sivuja, niin saat ajankohtaista tietoa myös taitokeskus Sievin ja Kalajoen toiminnasta.