Taitojärjestö avasi Suomen kattavimman käsityökurssien verkkokaupan!

Ihastuttavat kurssimme löytyvät nyt Suomen suurimman valtakunnallisen käsityökurssien verkko-palvelusta. Palvelusta löytyy tällä hetkellä yli 500 käsityökurssia kahdeksan alueellisen taitoyhdistyksen tarjonnasta. Verkkokaupan kautta sinun on helppo ilmoittautua kursseillemme, tutustu ja anna tekemisen ilon tarttua itseesi ja houkuttele mukaan myös ystäväsi: arvi.taito.fi/fi/kauppa/taito-keski-pohjanmaa-ry

Syksyn kurssikauden alkaessa moni kaipaa myös yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia kursseilla, yhdessä tekemisen tunnelma ja yhdessä oppiminen on keskeinen osa kurssitoimintaa. Tule tutustumaan kurssitarjontaamme Kokkolassa Kaupan ja kulttuurin yön merkeissä 10.9. klo 9-22. Ohjelmassa ohjausta maksuttomasti parsintaan ja paikkaukseen klo 17-19. Vaatteiden parsintaa ja paikkausta ompelukoneella. Sukan ja villavaatteen parsintaa ja paikkausta. Ota omat parsittavat mukaan!

Seuraa livetapahtumia somekanavissamme:
@taitokeskipohjanmaa FB-live klo 17.30 >
@taitokeskipohjanmaa IG-live klo 18.45 >

Taito Shop Kankurin pihalla myymme edullisesti mallikappaleita klo 17-22.

Maakunnassa Kalajoella ja Sievissä kauden avajaiset on pe 10.9. klo 10-12 Paikkaa ja parsi -teeman merkeissä. Tule tutustumaan vuoden käsityötekniikkaan, ota mukaasi parsimista kaipaavat villasukat tai paikkausta vailla olevia syysvaatteita. Ei ennakkoilmoittautumista, tapahtuma on ilmainen.

Tervetuloa syksyn kursseille!

Vielä ehdit mukaan mm. seuraaville käsityökursseillemme:

Taitokeskus Kokkola, Kankuri:
Ullan harjat ja huiskat!

Pe 18.9. klo 10–16; Opi harjansidontaa ja valmista pesuharja, juuriharja tai patasuti. Pohjana valmiit puuaihiot.

Sik-sak, Silmu- ja Spiraali-matot
Ti 21.9. ja 5.10. klo 17–20; Virkattuja mattoja luonnonväreissä ja pehmeissä muodoissa.

Ripinä- ja Rapina -paperivarjostimet ja -tekstiilit
Ke 22.9. ja 6.10. klo 17–20; Maanläheisiä virkattuja varjostimia ja seinäkoristeita paperinarusta

Kalajoki:
Taitopaja ilta

tiistaisin klo 17.45-20 opi tekemään käsitöitä erilaisilla tekniikoilla, monesti kierrätystä ja kotoa löytyvää materiaalia käyttäen. Syksyn erikoisuutena mahdollisuus valmistaa Muistot talteen -haitarikirja tai vaikka useampi. Ilmoittautua voit linkistä:
opistopalvelut.fi/kalajoki

Sievi:
Taitopaja-kudonta

Ti 21.9.–30.11. klo 12–15; 79 e + materiaalit. Kankaanrakentamisen eri vaiheet, materiaalit ja tekniikat tutuksi. Kutoa voi monenlaisia sisustus- ja vaatetustekstiilejä. Jatkuu keväällä 11.1.–5.4.

Uutuutena:
Irenen konekirjonta
Joka 2. ma 20.9.–29.11. klo 16–19;36 e, jäsen 34 e + materiaalit. Vapaata konekirjontaa kierrätyskankaita käyttäen. Mukaan ompelukone ja siihen parsinpaininjalka.

Vaikka edelleen paikalliset, hyvissä tiloissa, ammattilaisen ohjaamana toteutetut käsityökurssit ovat yksi yhdistyksemme tärkein käsityöneuvonnan ja -palvelun muoto, verkkokursseja on kehitetty rinnalle. Verkkokurssit mahdollistavat osallistumisen, vaikka taitokeskusta ei olisi oman kodin lähellä, tai toisaalta niiden kautta voidaan tavoittaa laajempi yleisö esimerkiksi jonkun täsmällisen, erikoistuneen taidon opettamiseen. Rohkeasti mukaan: Verkkokurssi Miniryijyt

Voit ilmoittautua kursseille myös puhelimella tai s-postilla:
Kokkola: kankuri@taitokeskipohjanmaa.fi p. 044 3363504,
Kalajoki: kalajoki@taitokeskipohjanmaa.fi p.050 5136489,
Sievi: sievi@taitokeskipohjanmaa.fi p. 050 5135229

Lisää kursseistamme ja tapahtumistamme myös:
onnielaakasityossa_lehti_syksy

Jäsenille syyskuussa heijastimet -10%

Jäsenmaksu 2021 15 € kalenterivuosi.
Etu voimassa Taitokeskus Kankurissa Kokkolassa.

Tue taidon tarinaa: taitokeskipohjanmaa.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

Tutustu myös käsityön verkkokauppaamme!

Tule tutustumaan syy-lokakuun YO ZEN käsityöyrittäjän koruihin 15.9. alkaen
Taito Shop Kankuriin, Mannerheinaukio 3, Kokkola.

YO ZEN luo runollisuutta jokapäiväiseen elämään. Ajaton muotoilu tuo pisaran hauskuutta, ihmeellisyyttä ja keksimisen riemua arjen pieniin hetkiin. YO ZENen tuotteet ovat tarinoita, joihin voi palata vuodesta toiseen ja välittää sukupolvelta toiselle.

Käsityö jatkaa yhtenä suosikkiharrastuksena – nautitaan käsitöistä ja kutsutaan mukaan myös ystävät!

Tuula

Saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme seuraamalla verkkosivujamme ja facebook-sivujamme:

facebook.com/taitokeskipohjanmaa/

facebook.com/taitokeskuskalajoki/